Privaatsuspõhimõtted

Tere tulemast AS LTT veebipoodi. Jagame siinkohal teiega AS LTT teenuste tarbimiseks vajalikke privaatsustingimusi.

Aitäh,et olete huvitatud meie ettevõttest ja toodetest. Teie andmete kaitse on meie jaoks väga oluline. Seetõttu soovime teile teada anda, kuidas AS LTT teie isikuandmetega ümber käib.

Veebipoe pood https://epood.ltt.ee isikuandmete vastutav töötleja on AS LTT , (registrikood 10004430), asukohaga Peterburi tee 63, Tallinn 11415, Harju maakond, Eesti. E-post: ltt@ltt.ee, telefon +372 6066500

AS LTT kogub, talletab ja töötleb teie isikuandmeid üksnes juhul, kui see on seadusega lubatud või kui olete selleks oma nõusoleku andnud. Andmeid ei edastata kolmandatele isikutele.

AS LTT tagab kliendi poolt esitatud isikuandmete kasutamise vaid kooskõlas isikuandmete kaitse seadusega, eelkõige ulatuses ,mis on vajalik esitatud tellimuse täitmiseks. AS LTT  kaudu jõuavad andmed järgnevatele kolmandatele isikutele:  Maksete teostamiseks vajalikud andmed edastatakse Maksekeskus AS’ ile, kes on nende andmete volitatud töötleja. Kauba saatmiseks vajalikud andmed edastatakse Jet Express OÜ-le, kes on nende andmete volitatud töötleja. Kauba tellimuse ja e-poe funktsioneerimiseks Erply OÜ-le, kes on AS LTT vastava teenuse pakkuja.

ANDMETE TÖÖTLEMINE

Andmed jõuavad meieni kahel moel: te kas annate neid ise või me kogume neid ajal kui te meie teenuseid kasutate.

1. Andmed, mida te ise annate

Kui tellite kaupa AS LTT veebipoest, siis küsime teie isikuandmeid. Vajame andmeid, kuna meie poolt pakutava teenuse osutamine vastasel juhul ei ole võimalik.

Milliseid isikuandmeid töödeldakse:

 – nimi, telefoninumber ja e-posti aadress;

 – kauba kohaletoimetamise aadress;

 – pangakonto number;

 – kaupade ja teenuste maksumus ja maksetega seotud andmed (ostuajalugu);

 – klienditoe andmed.

Mis eesmärgil isikuandmeid töödeldakse

Isikuandmeid kasutatakse kliendi tellimuste haldamiseks ja kauba kohaletoimetamiseks.

Isikuandmeid ( e-posti aadressi) kasutatakse uudiskirjade saatmiseks.

Ostuajaloo andmeid (ostu kuupäev, kaup, kogus, kliendi andmed) kasutatakse ostetud kaupade ja teenuste ülevaate koostamiseks ning kliendieelistuste analüüsimiseks.

Pangakonto numbrit kasutatakse kliendile maksete tagastamiseks.

Isikuandmeid nagu e-post, telefoni nr, kliendi nimi, töödeldakse selleks, et lahendada kaupade ja teenuste osutamise seonduvaid küsimusi (klienditugi).

Veebipoe kasutaja IP-aadressi või teisi võrguidentifikaatoreid töödeldakse veebipoe kui infoühiskonna teenuse osutamiseks ning veebikasutusstatistika tegemiseks.

Õiguslik alus

Isikuandmete töötlemine toimub kliendiga sõlmitud lepingu täitmise eesmärgil.

Isikuandmete töötlemine toimub juriidilise kohustuse täitmiseks (nt. raamatupidamine ja tarbijavaidluste lahendamine).

Andmetöötlus toimub kliendi nõusolekul otseturundusteadete saatmiseks.

Isikuandmed edastatakse veebipoe klienditoele ostude ja ostuajaloo haldamiseks ja kliendiprobleemide lahendamiseks.

Nimi, telefoninumber ja e-posti aadress edastatakse kliendi poolt valitud transporditeenuse pakkujale.

Isikuandmeid võidakse edastada infotehnoloogia teenuste pakkujatele, kui see on vajalik veebipoe funktsionaalsuse või andmemajutuse tagamiseks.

Turvalisus ja andmetele ligipääs

Isikuandmeid hoitakse serverites, mis asuvad Euroopa Liidu liikmesriigi või Euroopa Liidu majanduspiirkonnaga liitunud riikide territooriumil.

Juurdepääs isikuandmetele on veebipoe töötajatel, kes saavad isikuandmetega tutvuda selleks, et lahendada veebipoe kasutamisega seonduvaid tehnilisi küsimusi ning osutada klienditoe teenust.

Veebipood rakendab asjakohaseid füüsilisi, organisatsioonilisi ja infotehnilisi turvameetmeid, et kaitsta isikuandmeid juhusliku või ebaseadusliku hävitamise, kaotsimineku, muutmise või loata juurdepääsu ja avalikustamise eest.

Isikuandmete edastamine veebipoe volitatud töötlejatele (nt transporditeenuse pakkuja ja andmemajutus) toimub veebipoe ja volitatud töötlejatega sõlmitud lepingute alusel. Volitatud töötlejaid on kohustatud tagama isikuandmete töötlemisel asjakohased kaitsemeetmed.

Isikuandmetega tutvumine ja parandamine

Isikuandmetega saab tutvuda ja teha parandusi veebipoe kasutajaprofiilis. Kui ost on sooritatud ilma kasutajakontota, siis saab tutvuda isikuandmetega klinditoe vahendusel.

Nõusoleku tagasivõtmine: Kui isikundmete töötlemine toimub kliendi nõusoleku alusel, siis on kliendil õigus nõusolek tagasi võtta teavitades sellest kliendituge e-posti teel.

Säilitamine

Veebipoe kliendikonto sulgemisel kustutatakse isikuandmed, va juhul kui selliseid andmeid on vaja säilitada raamatupidamise jaoks või tarbijavaidluste lahendamiseks.

Maksetega ja tarbijavaidlustega seotud vaidluste korral säilitatakse isikuandmed kuni nõude täitmiseni või aegumistähtaja lõpuni.

Raamatupidamise jaoks vajalikud isikuandmed säilitatakse seitse aastat.

Kustutamine

Isikuandmete kustutamiseks tuleb võtta ühendust klienditoega e-posti teel. Kustutamistaotlusele vastatakse mitte hiljem kui kuu aja jooksul ning täpsustakse andmete kustutamise perioodi.

Ülekandmine

E-posti teel esitatud isikuandmete ülekandmise taotlusele vastatakse hiljemalt kuu aja jooksul. Klienditugi tuvastab isikusamasuse ja teavitab isikuandmetest, mis kuuluvad ülekandmisele.

Vaidluste lahendamine

Isikuandmete töötlemisega seotud vaidluste lahendamine toimub klienditoe vahendusel (tel. +372 6066500 ja e-kiri epood@ltt.ee). Järelevalveasutus on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).

2. Teenuse kasutamisel kogutavad andmed.

Osa andmeid kogutakse siis, kui külastate meie veebipoodi või meie sotsiaalvõrgustikus ( Facebook) asuvaid lehekülgi.

2.1 Küpsised

Küpsised on väikesed failid,milles talletatakse teatud dekrüpteeritud või krüpteeritud teavet. Server saadab küpsised teie arvutisse ja salvestab seal. Küpsiste eesmärk on tuvastada arvuti,mida te veebilehte külastamiseks kasutate.Kui te veebilehele sisse logite,kasutatakse küpsiseid selleks,et teavitada serverit teie sisselogimisest ja et kontrollida,kas teil on luba leheküljele minna. Igal küpsisel on kindel aegumiskuupäev. Teie brauser võimaldab teil arvutisse salvestatud küpsiseid näha,kustutada või muuta arvutikonfiguratsiooni nii, et kõvakettale ei salvestata ühtegi küpsist või salvestatakse vaid teatud küpsiseid. Arvestage sellega,et mõned funktsioonid ( näiteks sisselogimine) ei toimi korralikult, kui te ei nõustu küpsiste kasutamisega.